Királyok útja sétarepülés útvonal: Budai vár – Visegrádi vár – Esztergom – Székesfehérvár szíve – 80 perc

48 400 Ft75 600 Ft

Repüljön vissza több mint 750 évet a magyar történelembe és látogassa végig királyaink rezidenciáit. A sétarepülés a farkashegyi felszállás után hidegkút Hármashatárhegy érintésével berepülünk a Margit-sziget fölé, ahol elénk tárul a Budai vár látványa. Elköszönve I. Nagy Lajos király emlékétől Visegrád felé fordulunk. Körülbelül 20 perc repülés után elérjük a Fellegvárat és a Visegrádi királyi várat. A királyi vár fölött Esztergom felé vesszük utunkat. Alattunk a dunakanyar, Börzsöny meredező ormai teszik még látványosabbá repülésünket.
15 perc klasszikus sétarepülés útvonal után érkezünk meg I. István király koronázásának feltételezett helyszínére Esztergomba. A bazilika felett búcsút mondva a történelmi városnak utunk a Királyok Városa felé vezet.
Székesfehérvár a Királyok városa, Magyar Királyság fővárosa, koronázó város. 972-ben alapította Géza nagyfejedelem a Gaja-patak és a Sárvíz által táplált mocsarakból kiemelkedő négy szigeten, melyek legnagyobbika a mai belváros. A haza felé vezető úton a Velencei-tó, Pákozdi hegység búcsúzik utasainktól.

Kiürítés
Cikkszám: DA-1104 Kategória: